Menu
Norwegian hadde en nedgang i passasjertallene i februar i år sammenlignet med fjoråret. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Passasjerfall for Norwegian i februar

Norwegian fraktet i februar drøyt 1,95 millioner passasjerer, som er rundt 550.000 færre enn i samme måned i fjor.

Av NTB | 05.03.2020 09:01:24

Økonomi og næringsliv: Totalt valgte 1.955.585 passasjerer å fly med selskapet i februar. Punktligheten for februar var på 84,2 prosent og fyllingsgraden var på 81,7 prosent.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere på strategien om å igjen bli lønnsomme etter flere år med betydelig vekst. Dette er den ellevte måneden på rad at den planlagte kapasitetsreduksjonen har påvirket enhetsinntektene positivt, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

– Samtidig har vi de siste dagene opplevd redusert etterspørsel på enkelte ruter på grunn av koronaviruset og har derfor kansellert noen flygninger mellom Europa og USA, sier Schram.

Norwegian har til sammen kansellert 22 flygninger mellom Europa og USA fra 28. mars til 5. mai, grunnet redusert etterspørsel, skriver selskapet i en pressemelding.

Ruter som blir berørt er Roma – Los Angeles, Roma – Boston, Roma – New York og London – New York. Kunder som blir berørt vil bli kontaktet direkte og få tilbud om alternative reisetidspunkt, opplyses det.

Flyselskapet skriver videre at de har få flygninger til Nord-Italia og andre regioner som er kraftig berørt av viruset.

– I tillegg har Norwegian allerede redusert kapasiteten med opp mot 15 prosent i 2020. Selskapet følger utviklingen tett og vurderer løpende eventuelle andre justeringer i ruteprogrammet, heter det i pressemeldingen

(©NTB)

Flere nyheter: