Menu
Passasjerflyet landet på Gardermoen klokken 12.25. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Passasjerer ute av Ryanair-fly etter bombetrussel

Et Ryanair-fly mottok fredag en bombetrussel mens det var i lufta. Flyet har nå landet trygt på rullebanen på Gardermoen, og passasjerene er ute av flyet.

Av NTB | 17.07.2020 13:18:30

Økonomi og næringsliv: Passasjerene er nå på vei fra området i busser, bekrefter politiet.

Flyet, som er et passasjerfly på vei fra London, landet på Gardermoen klokken 12.25, opplyser Avinor. Det står nå parkert på flyplassens østre rullebane.

– Vi fikk først melding fra politiet om situasjonen klokken 11.50. Flyet har nå landet på normal måte, passasjerene er ute av flyet og på vei inn i terminalen. Her er politiet i førersetet, så foreløpig avventer vi beskjed fra dem, sier pressevakt Christine Framholt i Avinor til NTB.

Flere danske jagerfly av typen F-16 fløy nordover i særdeles stor fart fredag formiddag, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau. ifølge NRK ble jagerflyene sendt for å følge det aktuelle passasjerflyet.

Operasjonsleder i Oslopolitiet Sven Christian Lie sier til VG at de er på plass med nasjonale bistandstjenester, samt beredskapstroppen og krise- og gisselforhandlere.

Han har ikke mer informasjon på situasjonen, som ifølge politiet i Øst er uavklart. Politiet er på stedet med store styrker, og beredskapen på Gardermoen er også høynet.

Flere nyheter: