Menu
Mannen i 30 årene ble beskrevet som å ha oppført seg «skremmende». Illustrasjonsfoto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix

Passasjerer på Bergensbanen isolert etter at mann hostet folk i ansiktet

Passasjerer på Bergensbanen er satt i midlertidig karantene av kommunelegen i Bergen etter at en mann hadde gått rundt i toget og hostet på folk.

Av NTB | 14.03.2020 00:16:33

Kuriosa og kjendiser: En mann i 30-årene ble fredag kveld pågrepet på Ål stasjon i Hallingdal etter at han gikk rundt i toget og pustet folk i ansiktet. Toget fortsatte, men er fredag kveld stanset på Dale stasjon etter ordre fra kommunelegen i Bergen, melder Bergens Tidende.

– Situasjonen har sammenheng med at det tidligere i kveld ble arrestert en mann på toget, fordi han hostet på folk. Han har senere sagt at han har testet positivt på koronavirus, sier kommunikasjonssjef Nina Schage i Vy til avisen.

Om bord i toget er omtrent 60 mennesker. Ingen får inntil videre forlate toget.

– Kommunelegen må sjekke dette og derfor står toget der inntil kommunelegen har tatt en vurdering, sier Schage til BA.

Politiet fikk melding om at en mann var plagsom på Bergensbanen fra Oslo til Bergen klokken 18.38 fredag. En drøy halvtime senere ble han pågrepet. Det var togleder som varslet politiet, ifølge Bergens Tidende.

– Vi pågrep ham på Ål stasjon klokken 19.15. Meldingen gikk på at han gikk rundt og hostet på passasjerer. Slikt gjør man ikke i disse dager, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han legger til at mannen ikke er ukjent for dem.

Da politiet kom for å pågripe mannen, angrep han patruljen med et brannslokkingsapparat og sprutet pulver på politifolkene.

(©NTB)

Flere nyheter: