reklame
Menu
Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus beklager at tre pasienter har hatt nærkontakt med en smittet ansatt, men sier de har fulgt alle prosedyrer. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Pasienter isolert etter kontakt med smittet ansatt ved OUS

Tre pasienter er i isolasjon etter kontakt med en koronasmittet ansatt ved Oslo universitetssykehus. Den ansatte var på jobb i to dager med potensiell smitte.

Av NTB | 08.08.2020 11:48:42

Medisin og helse: Den ansatte har hatt nærkontakt med tre pasienter og tre andre ansatte, opplyser Oslo universitetssykehus (OUS) i en pressemelding.

– Den ansatte merket symptomer onsdag og ble bedt om å holde seg hjemme samme dag, opplyser pressevakt Ivar Greiner ved OUS til NTB.

Torsdag ble vedkommende bekreftet smittet. Pasientene ble satt i isolasjon samme dag. De ansatte som har hatt nærkontakt med smittede, ble satt i karantene fredag.

– Det er selvsagt ubehagelig for tre pasienter å vite at de har hatt kontakt med en som er smittet. Det beklager vi, sier Bjørnbeth.

Smittesporing startet torsdag og pågår fortsatt. Årsaken til at flere ikke er berørt, er gode rutiner med nødvendig avstand mellom kolleger, ifølge OUS.

– Vi har hatt mange ansatte i karantene siden koronaviruset kom til Norge, men det er ikke så ofte vi har isolert pasienter som følge av nærkontakt med smittet ansatt. Derfor ønsker vi å informere om akkurat dette nå, sier Bjørnbeth.

Totalt har 264 ansatte vært smittet. 13 ansatte er i karantene.

Alle prosedyrer er blitt fulgt etter at mistanke om smitte ble reist, opplyser administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved OUS.

Det er rundt 24.000 ansatte ved OUS, og bare én ansatt er bekreftet smittet nå.

Flere nyheter: