reklame for Sheiken Bowling
Menu
Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus beklager at tre pasienter har hatt nærkontakt med en smittet ansatt, men sier de har fulgt alle prosedyrer. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Pasienter isolert etter kontakt med smittet ansatt på Kreftklinikken ved OUS

Tre pasienter er isolert etter kontakt med en koronasmittet ansatt ved Oslo universitetssykehus. Vedkommende jobber på Kreftklinikken, ifølge TV 2.

Av NTB | 08.08.2020 12:54:54

Medisin og helse: Den ansatte har hatt nærkontakt med tre pasienter og tre andre ansatte, opplyser Oslo universitetssykehus (OUS) i en pressemelding.

– Den ansatte merket symptomer onsdag og ble bedt om å holde seg hjemme samme dag, opplyser pressevakt Ivar Greiner ved OUS til NTB.

Han sier de tre pasientene er en mann og to kvinner, men ønsker ikke å gå ut med alder på pasientene. Torsdag ble den ansatte bekreftet smittet. Pasientene ble satt i isolasjon samme dag. De ansatte som har hatt nærkontakt med smittede, ble satt i karantene fredag.

Greiner sier at den ansatte mest sannsynlig er blitt smittet i privat sammenheng i Norge.

– En ansatt hos oss har fått påvist covid-19, og vi har kartlagt vedkommendes kontakt med andre, sier Smeland til kanalen.

– Alle ved kreftavdelingen er det, men det er stor variasjon av graden, sier klinikklederen, som opplyser at de tre isolerte pasientene foreløpig ikke har vist symptomer.

– Det er selvsagt ubehagelig for tre pasienter å vite at de har hatt kontakt med en som er smittet. Det beklager vi, sier Bjørnbeth.

Smittesporing startet torsdag og pågår fortsatt. Årsaken til at flere ikke er berørt, er gode rutiner med nødvendig avstand mellom kolleger, ifølge OUS.

– Vi har hatt mange ansatte i karantene siden koronaviruset kom til Norge, men det er ikke så ofte vi har isolert pasienter som følge av nærkontakt med smittet ansatt. Derfor ønsker vi å informere om akkurat dette nå, sier Bjørnbeth.

Totalt har 264 ansatte vært smittet. 13 ansatte er i karantene.

Den smittede ansatte jobber ved Kreftklinikken, opplyser leder Sigbjørn Smeland ved Kreftklinikken til TV 2.

Alle prosedyrer er blitt fulgt etter at mistanke om smitte ble reist, opplyser administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved OUS.

Det er rundt 24.000 ansatte ved OUS, og bare én ansatt er bekreftet smittet nå.

Flere nyheter: