Menu
Pasienten var i kontakt med ansatte fra flere avdelinger før mistanken om koronasmitte oppsto, og disse vil få hjemmekarantene i to uker. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Pasient med koronasmitte innlagt på Haukeland

En pasient som kom akutt syk inn til akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus i Bergen mandag, har testet positivt på koronaviruset.

Av NTB | 10.03.2020 14:46:30

Medisin og helse: Flere ansatte ved sykehuset er satt i karantene etter at pasienten har fått påvist viruset, melder NRK.

Nå er i alt sju personer innlagt på sykehus i Norge etter å ha blitt koronasmittet, men dette er den første innlagte på Haukeland.

Pasienten oppfylte ikke kriteriene for mistanke om koronasmitte og ble derfor ikke isolert ved innleggelse, opplyser sykehuset tirsdag ettermiddag. Vedkommende hadde kommet hjem fra reise til utlandet 15 dager før, men ikke fra områder med vedvarende spredning av koronavirus.

Etter hvert fikk sykehuset likevel mistanke om at det kunne dreie seg om koronasmitte, og pasienten ble lagt på isolat.

I Vestland fylke var det tirsdag ettermiddag påvist koronasmitte hos 26 personer.

Fra før er koronasmittede personer lagt inn på ulike sykehus rundt om i landet: Ullevål, Vestfold, Drammen sykehus, St. Olavs hospital i Trondheim og Bærum sykehus.

(©NTB)

Flere nyheter: