Menu
Onsdag døde en pasient fra Askøy på Haukeland universitetssjukehus. Vedkommende hadde fått påvist Campylobacter, som har blitt funnet i drikkevannet i Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Pasient fra Askøy døde på sykehus: – En veldig tung beskjed å få

En pasient fra Askøy som ble innlagt på Haukeland universitetssjukehus med mage- og tarmsymptomer i helgen, døde onsdag.

Av NTB | 13.06.2019 13:04:42

Medisin og helse: – Det er en voksen person. Vedkommende kom inn med symptomer og fikk påvist Campylobacter, men fordi vedkommende hadde en alvorlig grunnlidelse, må vi foreta en obduksjon. Det er derfor vi ikke kan si noe om den endelige dødsårsaken nå, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen til NTB.

Bakterien er den samme som er funnet i drikkevannet på Askøy. Campylobacter kan gi mage- og tarminfeksjon.

Samme dag som pasienten døde, ble det funnet avføring fra hund og hjort på taket av et høydebasseng på Øvre Kleppe i øykommunen. Rundt 2.000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Askøy.

– Vi følger situasjonen på Askøy tett. Vi har god dialog med Askøy kommune, god kapasitet, og vil rigge hvis det er behov, opplyser Vigander.

For øyeblikket er sju personer fra Askøy innlagt på Haukeland, men tilstanden deres er ikke kritisk. To av pasientene ble innlagt i løpet av det siste døgnet, bekreftet universitetssykehuset torsdag morgen.

– Vi har mottatt en veldig tung melding om at en person er død. Mine tanker går til familien og de pårørende. Dette var en veldig tung beskjed å få, sier ordfører Terje Mathiassen (Ap) svært preget til Askøyværingen.

Dødsfallet skjedde en uke etter at en ett år gammel gutt fra Askøy døde, men det er ukjent om det var på grunn av Campolybacter-utbruddet. Det er foreløpig ikke kjent hva som var dødsårsaken til ettåringen.

Mistanken om smitten ble meddelt Askøys innbyggere torsdag 6. juni.

Totalt har 49 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet i øykommunen.

Det vil bli foretatt obduksjon av avdøde. Først da vil dødsårsaken være endelig klar. Dødsfallet er rutinemessig meldt til fylkeslegen og politiet.

Flere nyheter: