Menu
Høyre-leder Erna Solberg (t.h.) og tidligere Karmøy-ordfører Aase Simonsen hilser på beboerne under et besøk på Vea Sykehjem i Karmøy kommune i 2013. Arkivfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

Partiløse Aase Simonsen kommer trolig inn på Stortinget

Om Bent Høie (H) fortsetter som statsråd og Tina Bru (H) blir olje- og energiminister, kommer partiløse Aase Simonsen inn på Stortinget, ifølge Aftenbladet.

Av NTB | 23.01.2020 21:00:19

Politikk: Den tidligere Karmøy-ordføreren meldte seg ut av Høyre på nyåret etter interne konflikter i Karmøy Høyre, skriver avisa i en kommentar.

Simonsen (57) er andre vararepresentant til Stortinget for Høyre i denne stortingsperioden, men er i praksis første vararepresentant, ettersom førstevara Aleksander Stokkebø (H) allerede møter i Stortinget for helseminister Bent Høie (H).

Dersom Tina Bru blir ny olje- og energiminister og Bent Høie fortsetter som helseminister, slik kilder har opplyst til flere medier torsdag, må Simonsen steppe inn på Stortinget.

Siden utmeldelsen har hun møtt som uavhengig representant i kommunestyret og trukket seg som kvinnepolitisk leder i Rogaland Høyre, ifølge Haugesunds Avis.

(©NTB)

Flere nyheter: