reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Høyres Mudassar Kapur og Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug sliter med å bli enige om neste års statsbudsjett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Partilederne tar over etter brudd i budsjettforhandlingene

Det er brudd i forhandlingene om statsbudsjettet, og dermed løftes de opp til partiledernivå. – Vi er samstemte om beslutningen, sier Høyres Mudassar Kapur.

Av NTB | 21.11.2020 18:08:08

Økonomi og næringsliv: Regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF fortsatte forhandlingene med Frp om statsbudsjettet lørdag ettermiddag.

Møtet klokken 17 ble kortvarig, skriver NRK. Etter knappe ti minutter hadde et intetanende Frp fått beskjed om at regjeringspartiene ønsket å avslutte forhandlingene på Stortinget og heller løfte dem opp ett nivå. Dette for å få bedre progresjon i forhandlingene.

– Nå er det noen spørsmål i forhandlingene som gjenstår som regjeringspartiene har varslet Frp om at må tas på partiledernivå slik at forhandlingene fortsetter der, sa Høyres finanspolitiske talsperson Mudassar Kapur på vei ut av møtet.

Han ville ikke gå inn på hvilke spørsmål dette dreier seg om, men sier at de er samstemte om beslutningen.

Frps forhandlingssjef Sylvi Listhaug bekrefter til VG at forhandlingene nå fortsetter på partiledernivå.

– Akkurat der vi er nå, mener vi at det er riktig å videreføre forhandlingene med partilederne, sier Venstres Ola Elvestuen.

Når partilederne skal møtes, er fortsatt uklart.

Forhandlingene er på overtid. Regjeringspartiene hadde frist til lørdag klokken 10 med å legge inn sine merknader og tall i finansinnstillingen, en frist som altså ble brutt.

Partiene har endelig frist til å avgi finansinnstillingen fredag 27. november, mens finansdebatten i Stortinget skal holdes 3. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: