Menu
De ni stortingspartiene brukte over 25 millioner kroner på annonser på Facebook, Instagram og Snapchat i årets valgkamp. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Partiene som brukte mest penger i sosiale medier i valgkampen, gikk mest tilbake

De ni stortingspartiene brukte over 25 millioner kroner på over 15.000 annonser på Facebook, Instagram og Snapchat i årets valgkamp.

Av NTB | 23.09.2021 12:07:18

Kultur og underholdning: Arbeiderpartiet var den største annonsøren, både i kroner og antall annonser, skriver ekspert på sosiale medier, Ståle Lindblad, i Kom24.

Ap brukte mesteparten av sine annonsekroner på Facebook og Instagram – 7,2 millioner kroner på 6.500 annonser på de to plattformene. Legger man på antall kroner brukt på Snapchat, er summen over 8 millioner kroner.

Deretter følger Frp med over 5,5 millioner til sammen, mens Høyre passerte 4 millioner kroner.

Hvor mye annonsering i sosiale medier har påvirket valgresultatet er ikke kjent, men alle de tre partiene som brukte mest penger i årets valgkamp, gikk tilbake sammenlignet med valget i 2017.

De to partiene som gikk mest fram i stortingsvalget, Senterpartiet og Rødt, var de to som brukte minst penger på annonser i sosiale medier gjennom valgkampen.

(©NTB)

Flere nyheter: