Menu
Torbjørn Lothe og NHO Luftfart møter Fellesforbundet hos Riksmekleren klokka 10. Lothe er optimistisk foran meklingen. Foto: Jil Yngland / NTB

Partene positive til løsning i mekling for bakkemannskaper

160 flyarbeidere tas ut i streik tirsdag hvis ikke Fellesforbundet og NHO Luftfart blir enige i meklingen mandag.

Av NTB | 20.06.2022 19:16:17

Økonomi og næringsliv: Klokka 10 møttes partene hos Riksmekleren. Forhandlingene pågikk fremdeles i 21-tiden. Fristen går ut ved midnatt.

– Partene er fortsatt i mekling, men jeg kan ikke si noe om innholdet i meklingen, sa mekler Arild Dommersnes til TV 2 like etter klokken 21.

Litt tidligere på kvelden sa han at han gjør sitt aller beste for å finne en løsning som begge parter kan akseptere.

Han sier fortsatt at han håper på et resultat i løpet av kvelden.

Partene ble enige da de møttes tidligere i vår, men i uravstemningen blant medlemmene i Fellesforbundet stemte hele 85 prosent nei på flyoverenskomsten. Forhåpningene til meklingen mandag var også klar fra Fellesforbundets side.

– Partene sitter i mekling, og målet er å komme ut med et resultat som våre medlemmer kan enes om, sier kommunikasjonssjef John Trygve Tollefsen til NTB mandag ettermiddag.

– Vårt utgangspunkt for en mekling er at vi alltid har en forhåpning om å finne en løsning, også denne gang. Normalt så går det bra, sier han til NTB.

Brudd i forhandlingene med Norsk Flytekniker Organisasjon førte til at 106 flyteknikere var tatt ut i streik mandag. Ytterligere 39 teknikere tas ut ved midnatt fredag kveld dersom det ikke blir enighet om en løsning her.

Lothe ville ikke si noe om konsekvensen av eventuelt to pågående streiker på samme tid.

– Jeg vil ikke forskuttere noe. Tvert imot har jeg troen på at dette skal løse seg. Mekling er ikke unormalt, sier han.

Fellesforbundet har i første omgang varslet plassfratredelse for medlemmer i Aviator i Bergen og Widerøe Ground Handling i Trondheim. Til sammen omhandler denne plassfratredelsen 160 medlemmer hvis meklingen ikke fører fram.

– Jeg pleier å si at så lenge det er mekling, så er jeg optimist, men å spå noe om prognosen våger jeg meg ikke inn på, sa mekleren.

NHO Luftfart-leder Torbjørn Lothe sa tidligere mandag at han var optimistisk.

(©NTB)

Flere nyheter: