Menu
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland har gått til det uvanlige skrittet å invitere partene i busskonflikten til et møte på sitt kontor. Foto: Vidar Ruud / NTB

Partene i busskonflikten møtes etter ekstraordinært tiltak fra Riksmekleren

Onsdag ettermiddag møter samtlige av partene i busskonflikten hos Riksmekleren etter det han selv beskriver som uvanlig trekk.

Av NTB | 30.09.2020 10:38:03

Økonomi og næringsliv: Møtet som startet klokka 12, er riksmekler Mats Wilhelm Rulands eget initiativ for å få en slutt på streiken, som nå er inne i sin tiende dag. Streiken er den mest omfattende han har opplevd så lenge han har vært en del av Riksmeklerens meklerkorps, forteller han til FriFagbevegelse.

– Dette er et ekstraordinært tiltak, og det er opp til partene i busskonflikten å komme, sier han.

Tirsdag ettermiddag bekreftet Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund på arbeidstakersiden og NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden at de vil møte hos Riksmekleren.

I forkant av møtet har flere av partene på arbeidstakersiden sagt at de forventer at arbeidsgiversiden har noe å tilby dem.

Det har nå gått ti dager siden det 20. september ble brudd i bussmeklingen. Bussjåfører i Viken og Oslo gikk ut i streik, og store deler av kollektivtrafikken på Østlandet ble rammet.

I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4.500 bussjåfører sluttet seg til de 3.800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

Striden i busskonflikten handler blant annet om at arbeidstakerorganisasjonene mener at lønnsavstanden fra bussjåfører til industriarbeidere er blitt stadig større de siste årene.

(©NTB)

Flere nyheter: