reklame for Sheiken Bowling
Menu
Mons Røisland ble beste nordmann i slopestylefinalen i OL, men en dårlig landing ødela medaljemuligheten. Foto: Torstein Bøe / NTB

Parrot vant slopestylefinalen – de norske feilet

Verken Mons Røisland eller Ståle Sandbech fikk til en skikkelig omgang i snowboardkjørernes OL-finale i slopestyle. Max Parrot fra Canada tok gullet.

Av NTB | 07.02.2022 06:36:26

Sport: Parrot seiret med 90,96 poeng foran kinesiske Su Yiming og landsmannen Mark McMorris. Tittelforsvarer Redmond Gerard endte så vidt utenfor pallen.

Røisland var veldig nær en kjempeomgang i sitt andre forsøk, men det ble ødelagt av en ekstra rotasjon da han landet etter det siste hoppet, en 1620. Han tok seg til hodet i frustrasjon. Det samme gjorde Marcus Kleveland på laglederplass.

Også i siste omgang var Røisland på vei mot noe stort, men det ble ødelagt av en dårlig landing.

– Jeg er definitivt skuffet nå. Jeg følte meg bra og veldig tro. Jeg er egentlig kjempefornøyd med kjøringen. Trikset på første hopp (backside 1620) lærte jeg meg i dag, og jeg landet det to av tre ganger, men så bommet jeg på triksene jeg egentlig kan. Det er irriterende, sa Røisland til NTB.

– Hadde jeg ikke misset i landingen i siste omgang, ville det blitt medalje.

Han fikk 63,33 poeng i 2. omgang, og det holdt til 7.-plass. Sandbech misset i alle tre forsøk og endte nest sist i finalen.

– Jeg bommet på dumme ting, spesielt i første forsøk, sa Sandbech til Discovery.

Kleveland kom til OL som gullfavoritt, men røk ut i kvalifiseringen. Han fungerte sammen med Hanne Eilertsen som trenere og støttespillere for de norske finalistene.

– Det føles litt sykt å stå her som coach, men Mons og Ståle ser veldig stabile ut. Det handler om å lande en «run», så tror jeg det skal gå bra. Hvis de gjør det så tipper jeg pallen, sa Kleveland til NTB før finalen. Men slik gikk det ikke.

Etter det første av tre forsøk hadde nordmennene bare en konkurrent bak seg på lista.

Sandbech feilet også i neste forsøk, da han falt etter en frontside 1440 på det første store hoppet.

I siste omgang misset Røisland i landingen etter nest siste hopp, måtte ta en ekstra rotasjon for å holde seg på beina og maktet ikke å forbedre poengsummen. Sandbech måtte sette seg i nest siste hopp og kjørte forbi det siste.

– Kjøringen hans var helt rå, men jeg tror ikke dommerne så at han bommet på grabben på første hopp. Jeg så det først på TV-reprisen, og jeg tror de ga poengene før de så det. Jeg mener det var en soleklar feil, og da skal det være trekk. Det blir nok noe snakk om det, sa Sandbech til Discovery.

Både Parrot og Su fikk opp sitt tellende resultat i 2. omgang. McMorris fikk sin beste poengsum i siste forsøk og skjøv Redmond ut av pallen. Han var bare 0,13 poeng bak Su, som i sin tur var 2,26 bak Parrot.

Det var bedre forhold mandag enn det var under søndagens kvalifisering, med mindre vind, varmere vær og mykere snø.

– Forholdene er sinnssykt bra. I dag føler vi det ikke som vi skal fryse i hjel, sa Kleveland til NTB.

Men annet var det ikke som varmet for de norske i finalen.

I første omgang måtte Røiseland sette seg etter det første lange hoppet, en 1620. Han fikk for mye rotasjon og mestret ikke landingen. Sandbech fikk også ødelagt sitt første forsøk. Han fikk en ekstra rotasjon da han landet etter en rail, kom ut av rytmen og kjørte forbi neste hopp.

Det ble jubel for den kinesiske hjemmefavoritten Su, som med spektakulære triks kjørte seg til sølvplass. Likevel ble poengsummen i hans tellende omgang gjenstand for diskusjon.

(©NTB)