reklame for Sheiken Bowling
Menu
Neymar, kysser ballen før han skal skyte straffespark i den franske ligacupfinalen. Paris Saint-Germain scoret på seks av seks straffer og fullførte en ny hjemlig trippeltriumf. Foto: François Mori, AP / NTB scanpix

Paris Saint-Germain trippelmester etter straffedrama i ligacupfinalen

Pablo Sarabia gjorde Paris Saint-Germain til hjemlig trippelmester med det siste sparket i den franske fotballsesongen, ett minutt før juli ble til august.

Av NTB | 01.08.2020 00:17:57

Sport: Ligacupfinalen mot Lyon skulle egentlig vært spilt 4. april, men den franske seriesesongen ble avbrutt for godt i mars da viruspandemien rammet. PSG ble utropt til seriemester, men i slutten av juli ble både cupfinalen mot Saint-Étienne og ligacupfinalen avviklet, og PSG vant begge.

Det var bare så vidt. Lyon-keeper Anthony Lopes var glimrende i de 120 målløse minuttene på Stade de France, og mange trodde nok at han kom til å bli utslagsgivende i straffesparkkonkurransen. Fem ganger tok Lyon ledelsen, men hver gang svarte PSG med scoring.

Så var det Keylor Navas i PSG-målet som sto for den første redningen da han kastet seg til venstre og slo innbytter Bertrand Traorés skudd ut.

Dermed kunne Sarabia avgjøre, og også han overlistet Lopes.

PSG-seieren betyr at Reims i kraft av sin serieplassering er klar for europaligaen. Lyon må vinne mesterligaen om laget skal få spille europacup neste sesong.

Begge lag hadde noen gode sjanser til å avgjøre i de 120 minuttene med spill. PSG hadde flest, men Lopes i Lyon-målet svarte med flere meget gode redninger på avslutninger fra blant andre Idrissa Gueye, Neymar og Angel di Maria.

Lyon bød på god motstand, og både Memphis Depay og Maxwel Cornet hadde muligheter som kunne gitt uttelling.

5000 tilskuere slapp inn på Stade de France og skapte en viss stemning i finalen som ble spilt 118 dager senere enn opprinnelig planlagt. Da avgjørelsen falt, manglet ett minutt på at juli ble til august.

I august skal både PSG og Lyon kjempe om seier i mesterligaen. PSG er klar for kvartfinale mot Atalanta, som spilles i Portugal 12. august. Lyon skal allerede om en uke spille returkamp mot Juventus i åttedelsfinalen, med 1-0-ledelse fra første kamp i mars.

PSG-seieren ble hentet uten Kylian Mbappé. Han ble skadd i cupfinalen mot Saint-Étienne for en uke siden og mistet både ligacupfinalen og mesterligakvartfinalen mot Atalanta 12. august.

Det mest dramatiske i selve kampen skjedde helt mot slutten. I det 119. minutt var Angel di Maria i fullt firsprang mot Lyon-feltet da Rafael kastet seg inn og felte ham noen centimeter utenfor 16-meterstreken. For det ble han straffet med rødt kort. Neymar skjøt frisparket høyt over, og dermed ble det straffesparkkonkurranse.

Den franske ligaen har besluttet å droppe ligacupen fra og med sesongen som starter i september, og dette var den siste finalen i turneringen som ble innført i 1994. Fra kommende sesong er England enste topp fem-liga som også har en ligacup.

(©NTB)

Flere nyheter: