reklame for Sheiken Bowling
Menu
Naomi Osaka røk ut allerede i første runde i Roland-Garros-turneringen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Paris-fiasko for Osaka – vurderer å droppe Wimbledon

Tidligere verdensener Naomi Osaka forsvant rett ut av Roland-Garros i tennis. Etterpå varslet hun at Wimbledon-turneringen kanskje går uten henne.

Av NTB | 23.05.2022 15:45:53

Sport: Japaneren tapte i strake sett for Amanda Anisimova fra USA. Osaka fikk en tung retur på rødgrusen i Paris. Hun gjorde mange feil i kampen som ga amerikansk seier med sifrene 7-5, 6-4.

I fjor trakk hun seg fra Roland-Garros etter å ha blitt bøtelagt og truet med diskvalifikasjon for ikke å stille til pressekonferanse. Senere avslørte Osaka at hun slet med depresjon.

Neste storturnering på Grand Slam-nivå skjer i Wimbledon. Tennistourene ATP (menn) og WTA (kvinner) opplyste sist uke at det der ikke blir delt ut rankingpoeng i år fordi russere og hviterussere nektes deltakelse.

– Beslutningen påvirker mentaliteten min idet jeg går ut på gresset. Jeg er ikke 100 prosent sikker på om jeg stiller, sier Osaka om et potensielt Wimbledon-nei.

– Jeg hadde likt å delta for å få litt erfaring på gress, men samtidig, jeg vil ikke si at det ikke er noe poeng, men jeg er en type spiller som blir motivert av å se rankingen min gå opp, legger japaneren til.

Osaka toppet verdensrankingen i mange uker i 2019. I dag er hun nede på 38.-plass.

24-åringen står med fire Grand Slam-titler på merittlista (to Australian Open, to US Open), men i Roland-Garros har hun aldri kommet seg forbi 3. runde. Det skjer ikke i år heller.

(©NTB)

Flere nyheter: