reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Renato Paratore vant British Masters i golf lørdag. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB scanpix

Paratore slo dansk tenåring og vant British Masters i golf

Den 23-årige italieneren Renato Paratore spilte svært stødig golf og vant British Masters med tre slags margin til den danske tenåringen Rasmus Højgaard.

Av NTB | 25.07.2020 19:48:02

Sport: Paratore lå en stund an til å bli førstemann på 25 år som har vunnet en turnering på europatouren uten en eneste bogey. Den forrige var Jesper Parnevik i 1995.

Italieneren unngikk bogey på de 62 første hullene han spilte i Newcastle, men måtte tåle to stykker på de 10 siste. Det truet ikke seieren hans. Totalt var han 18 slag under par.

Lee Westwood var turneringsvert og eneste deltaker som er i topp 50 på verdenstouren. Han enste sist av spillerne som greide cuten etter en 79-runde lørdag. Han brukte åtte slag på 9. hull, som er et par-3-hull.

Turneringen var den første av seks strake turneringer i England og Wales, som alle er innen tre timers biltur fra hverandre. De skal bidra til gjenstarten av europatouren etter den lange koronaviruspausen.

De fleste av europaeliten oppholder seg i USA, der PGA-touren er i full gang igjen. Neste uke er det en WGC-turnering i Memphis, Tennessee med 10,5 millioner dollar i premiesum. Det er sju og en halv gang så mye som British Masters. Viktor Hovland er blant deltakerne i Memphis.

6. august starter majorturneringen USAs PGA-mesterskap i San Francisco.

(©NTB)

Flere nyheter: