reklame for Sheiken Bowling
Menu
Maksim Jarovij og hans ukrainske landmenn og kvinner fikk stor applaus under åpningsseremonien av Paralympics i Beijing. Foto: Dita Alangkara / AP /NTB

Paralympics i gang: Ukraina fikk applaus på stadion

Det blir Paralympics-moro i ti dager framover. Utøverne fra krigsrammede Ukraina fikk en ekstra varm mottakelse under åpningsseremonien i Beijing-kulda.

Av NTB | 04.03.2022 14:46:40

Sport: Ukraina mottok hørbart mer applaus fra de frammøtte på OL-stadionet i den kinesiske hovedstaden. Landet stiller med 20 utøvere i Paralympics, og skiutøveren Maksim Jarovij var ukrainsk flaggbærer.

Presidenten i den ukrainske paralympiske komité har omtalt det som et mirakel at nasjonen makter å ha deltakere på startsteken.

– Vi kunne ha gitt opp, men å være her er et symbol på at Ukraina lever, sa Valerij Susjkevitsj før seremonien.

I hjemlandet er det full krig som følge av Russlands invasjon. Russiske og hviterussiske utøvere er utestengt fra å delta.

Ukraina tok 22 medaljer, deriblant sju gull, i Paralympics for fire år siden.

Norge marsjerte inn som nummer 27 av 46 nasjoner fredag. Paralangrennsløperen Kjartan Haugen og paracurleren Sissel Løchen bar det norske flagget. 14 norske utøvere skal delta i lekene som varer til 13. mars.

Det er en liten norsk tropp i årets Paralympics, men opp igjennom har Norge tatt hele 327 medaljer. Det er nest beste nasjon bak Tyskland.

De beste norske gullsjansene i Paralympics ligger nok hos alpinisten Jesper Saltvik Pedersen og langrennsløperen Vilde Nilsen. Det norske curlinglaget har også gode muligheter til edelt metall.

Kinas president Xi Jinping satt på tribunen og fikk med seg åpningsseremonien i «Fugleredet».

(©NTB)