Menu
Nils-Erik Ulset i mål etter sprinten tidligere i para-VM i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB.

Para-VM: Ulset inn 11.-plass

Nils-Erik Ulset gikk inn til 11.-plass på torsdagens normaldistanse på 12,5 kilometer i skiskyting i para-VM i Lillehammer.

Av NTB | 20.01.2022 13:07:20

Sport: Veteranen har ikke hatt full klaff i dette mesterskapet og sto med 12.-plass i sprint og 8.-plass på 10 km før torsdagens normaldistanse

Ulset er normalt stødig på standplass, men i dette mesterskapet har det blitt litt mange bomskudd for veteranen fra Tingvoll.

På normaldistamsen ble det to bom på den første serien, før Ulset skjøt et fult hus. På den tredje skytingen ble det også to bom, før han avsluttet siste skyting med en bom.

Ulset kom inn til 11.-plass og var 7.27,3 minutter bak gullet.

– Det var tungt. Kroppen fungerer bra, men idiotisk dårlig skyting. Jeg var litt hissig på avtrekkeren, sa Ulset til NRK.

Gullet gikk til russiske Vladislav Lekomtsev. Russeren har vært i storform under para-VM i Lillehammer, og han tok gull både i sprint og på 10-kilometeren også.

Han skjøt feilfritt på sin første serie, men fikk en bom på sin andre skyting. Deretter dro russeren til med et nytt fullt hus, før han fikk en bom på siste skyting. Han gikk inn til tiden 28.44,7, som holdt til gull.

Sølvmedaljen gikk til Vitalij Malysjev, 1.09,8 minutter bak landsmannen Lekomtsev. Franske Benjamin Daviet tok bronse og var 1.27,9 minutter bak vinneren.

Veteranen Ulset har bekreftet at han legger opp etter sesongen, men før den tid skal han delta i de paralympiske leker i Kina i mars.

(©NTB)

Flere nyheter: