Menu
Jesper Saltvik Pedersen fra fredagens gullrenn i utfor i para-VM på Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB

Para-VM: Pedersen tok sølvet i tøff super-G

Jesper Saltvik Pedersen ble grundig slått i gullkampen i lørdagens super-G for sittende utøvere på Hafjell i para-VM. Innsatsen gjorde ham til sølvvinner.

Av NTB | 15.01.2022 14:23:00

sport: Det så lovende ut for nok et Pedersen-gull på hjemmebane, men på et senere startnummer kom Jeroen Kampschreur og suste ned til suveren ledelse på 3,22 sekunder.

Nederlenderen hadde grønne tall ved alle mellomtider. Han taklet best en isete og krevende løype som ga mange utkjøringer.

Pedersen så ut til å kjøre stilrent, men forklarte etterpå hvorfor han ble såpass utklasset i racet om VM-tittelen.

– Jeg ble litt for passiv på noen viktige plasser, og da blir du forbikjørt. All ære til Jeroen, og det viser at det er god konkurranse i toppen, sa Karmøy-alpinisten til NRK.

– Det er sykt. I dag hadde han full klaff, sa han videre om motstanderens overlegne ledelse.

– Jeg går for gull i alle renn jeg stiller opp i, men i dag var jeg ikke bedre, sa han og understreket at man ikke skal kimse av å ta sølv.

Gullvinneren trodde ikke det var mulig å slå Pedersen da han satt utfor.

– På start så jeg videoen av at han kjørte sykt fort, og jeg tenkte det skulle mye til for å slå ham. Da jeg kom ned, visste jeg ikke hvor godt jeg hadde kjørt, men jeg kjørte fort. For å være ærlig: Jeg kjente suget i magen noen ganger fordi det gikk så fort, sa Kampschreur til NRK.

– Jeg føler jeg har bra kontroll på super-G og slalåm.

Jesper Saltvik Pedersen gjorde sitt store gjennombrudd i 2017/18-sesongen. Den vinteren tok han Paralympics-gull i storslalåm og vant verdenscupen sammenlagt.

Tidligere lørdag endte Marcus Nilsson Grasto på 30.-plass i ståendeklassen i super-G. Han ble sist av utøverne som fullførte rennet.

Fredag ble Pedersen verdensmester for første gang i karrieren. Da vant han klart foran nettopp Kampschreur i utfor. 22-åringen hadde ambisjoner om å kopiere bragden dagen etter.

Pedersen får nye gullmuligheter i para-VM i snøsport. Han har fire øvelser til, og mandag står superkombinasjon på programmet.

(©NTB)

Flere nyheter: