reklame for Sheiken Bowling
Menu
Diego Maradonas drakt fra VM-kampen mot England i 1986 auksjoneres bort. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Pangstart for Maradona-auksjon – «Guds hånd»-drakten går for titalls millioner

Diego Maradonas drakt fra VM-kampen mot England 1986 er til salgs for første gang. Minstebudet på fire millioner pund ble møtt umiddelbart.

Av NTB | 20.04.2022 13:49:36

Sport: Auksjonshuset Sotheby’s i London har ventet at den historiske drakten kan gå for mellom fire og seks millioner pund, tilsvarende mellom 45 og 70 millioner kroner etter dagens kurs. Og det første budet lot ikke vente på seg.

Daily Mail rapporterer at en kjøper bød fire millioner pund på åpningsdagen. Auksjonen varer fra 20. april til 4. mai, og drakten er utstilt i Sotheby’s lokale i Bond Street i London.

Maradona brukte den blå drakten i VM-kvartfinalen mot England, der han først scoret med «Guds hånd» og noen minutter senere gjorde 2-0 med et av tidenes dribleraid.

Drakten er eid av England-spilleren Steve Hodge, som sto bak den feilslåtte klareringen som endte opp med at Maradona bokset ballen over keeper Peter Shilton og i mål. Hodge fikk drakten av Maradona etter kampen.

– Jeg gikk ned spillertunnelen, og Maradona kom mot meg. Jeg bare dro av meg drakten, og vi byttet der og da. Jeg har vært stolt eier av drakten i 35 år, sier Hodge ifølge Daily Mail.

Maradona-trøya har vært utstilt på Englands nasjonale fotballmuseum de 20 siste årene. Nå er Hodge klar for å «cashe inn» på et salg.

(©NTB)

Flere nyheter: