Menu
Landskap ved den norske forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud Land i Antarktis. Den chilenske forskningsstasjonen Bernardo O’Higgins Riquelme ligger lenger vest på det islagte kontinentet, ytterst på Antarktishalvøya som strekker seg nordover i retning Chile. Foto: Tore Meek / NTB

Pandemien har nådd Antarktis

En rekke koronatilfeller er blitt påvist på en forskningsbase i Antarktis, ifølge forsvaret i Chile. Viruset har dermed spredd seg til alle jordas kontinenter.

Av NTB | 22.12.2020 10:53:09

Vitenskap og teknologi: Inntil nå har Antarktis vært omtalt som det siste kontinentet uten tilfeller av covid-19.

Mandag opplyste imidlertid forsvaret i Chile at smitte er oppdaget på den chilenske forskningsstasjonen Bernardo O’Higgins Riquelme, ytterst på Antarktishalvøya.

Ti sivile og 26 militære har fått påvist smitte, ifølge en uttalelse som omtales i den spanskspråklige nyhetstjenesten til nyhetsbyrået AP.

Nøyaktig når smitten ble bekreftet, er uklart. Avisa La Prensa Austral skriver at det siden midten av desember har vært flere tilfeller der folk er kommet tilbake fra Antarktis og deretter fått påvist koronasmitte.

Tre besetningsmedlemmer på et skip skal også ha testet positivt etter et oppdrag ved forskningsstasjonen i begynnelsen av desember. Hele mannskapet på skipet er satt i karantene.

De 36 smittede på forskningsstasjonen er blitt evakuert til byen Punta Arenas i den sørlige delen av Chile. Ingen av dem skal ha blitt alvorlig syke.

Oppgavene på basen er overtatt av en ny gruppe som har vært i karantene og testet negativt for viruset.

(©NTB)

Flere nyheter: