Menu
Nesten 9 av 10 virksomheter i offentlig sektor har satt i gang langsiktige digitaliseringstiltak som en konsekvens av koronapandemien. Det viser en ny undersøkelse. Foto: Thomas Brun / NTB

Pandemien ga gjennombrudd for digitalisering i offentlig sektor

Nesten 9 av 10 virksomheter i offentlig sektor har satt i gang langsiktige digitaliseringstiltak som en konsekvens av koronapandemien, viser en undersøkelse.

Av NTB | 27.10.2021 09:38:08

Medisin og helse: Norstat gjennomførte i sommer en undersøkelse for IT-selskapet Computas blant IT-beslutningstakere i både privat og offentlig sektor i Norge.

Ifølge undersøkelsen har nesten ni av ti virksomheter fra offentlig sektor iverksatt langsiktige digitaliseringstiltak som følge av koronapandemien.

– Da vi gjennomførte den samme undersøkelsen på forsommeren i 2020, tre måneder etter pandemiutbruddet, var tiltakene av mer akutt karakter. Nå, etter halvannet år i pandemi-tilstand, viser undersøkelsen at det offentlige ikke bare henger med, men har et langsiktig og offensivt fokus, sier administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen.

– Dette kommer samfunnet til gode. Det vil både gi ansatte i offentlig sektor en bedre arbeidshverdag og landets innbyggere bedre tjenester, sier IT-direktøren.

96 prosent av de spurte oppgir at de har tatt i bruk nye løsninger eller tjenester, mot 47 prosent i juni i fjor. 93 prosent oppgir at de har gitt opplæring til ansatte i bruk av ny teknologi og/eller digitale verktøy.

(©NTB)

Flere nyheter: