Menu
Telefaksmaskiner er et ytterst sjeldent syn i Norge. Den tyske Forbundsdagen har nylig vedtatt at de skal fase ut 1.600 av dem. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB

Pandemien drar det tyske statsapparatet ut av 80-tallet

Koronapandemien har ført til sårt tiltrengte teknologiske framskritt i den tyske administrasjonen. Lærere i Berlin skal omsider få egen jobb-epostadresse.

Av NTB | 19.01.2021 17:08:29

Vitenskap og teknologi: Tirsdag meldte lokale medier at lærerne i byen endelig skal få slutte å bruke private epostadresser i jobbsammenheng. Et pilotprosjekt som kom i gang i desember skal gi 33.000 lærere en egen adresse til bruk i jobbsammenheng innen utgangen av 2021.

– Berlin går sakte fram mot det teknologiske nivået fra 1996, spøkte en Twitter-bruker.

I tillegg kunngjorde Tysklands nasjonalforsamling Forbundsdagen i forrige uke at de skal kvitte seg med sine 1.600 telefakser. Innen utgangen av neste periode i 2025 skal maskinene, som ble med på flyttelasset fra Bonn i 1999, være faset ut.

Pandemien har særlig lagt fokus på en mangel på digitalisering i tyske skoler, deriblant en mangel på klasserom med trådløst internett og manglende bruk av digitale hjelpemidler.

(©NTB)

Flere nyheter: