Menu
Den japanske elektronikkgiganten Panasonic vil bygge en ny batterifabrikk i Kansas. Fra før av driver selskapet en fabrikk i Nevada sammen med Tesla. Illustrasjonsfoto: John Locher / AP / NTB

Panasonic bygger ny bilbatterifabrikk i USA

Den japanske elektronikkgiganten Panasonic vil bruke 4 milliarder dollar, knappe 41 milliarder kroner, på en ny batterifabrikk for elektriske biler i USA.

Av NTB | 14.07.2022 02:50:40

Økonomi og næringsliv: Fabrikken skal ligge i landsbyen De Soto, som ligger knappe fem mil sørvest for Kansas City i Missouri og har rundt 6.000 innbyggere.

Den vil skape opptil 4.000 jobber, ifølge Panasonic.

– Med den tiltakende elektrifiseringen av bilmarkedet er det kritisk å utvide batteriproduksjonen i USA for å kunne møte etterspørselen, sier Panasonic-president Kazuo Tadanobu i en uttalelse.

Batteriene produseres for Tesla og andre bilprodusenter, og Panasonic og Tesla driver fra før en felles batterifabrikk i Nevada.

Den japanske kringkasteren NHK meldte tidligere i år at Panasonic ønsket å legge den nye fabrikken i enten Kansas eller Oklahoma, som begge ligger nære Texas, der Tesla bygger en fabrikk.

Kunngjøringen kommer mens Tesla forsøker å øke produksjonen. I tillegg til Texas-fabrikken har selskapet bygget to nye fabrikker i Tyskland.

(©NTB)

Flere nyheter: