reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Tidligere etterforskningsleder Hans Holmer viser fram to av revolverne som er testet etter drapet på statsminister Olof Palme i 1986. Foto: TT / NTB scanpix

Palme-etterforskerne testet 800 revolvere

Palme-etterforskerne har testet nesten 800 revolvere, men greide ikke å knytte noen av dem til kulene som drepte Sveriges statsminister.

Av NTB | 19.06.2020 13:19:13

Kriminalitet og rettsvesen: Svensk påtalemyndighet satte tidligere i måneden endelig punktum for 34 års etterforskning og konkluderte da med at det trolig var den såkalte Skandiamannen, avdøde Stig Engström, som sto bak drapet.

Beviser for dette ble ikke lagt fram, og for mange var konklusjonen derfor en stor skuffelse.

Heller ikke en revolver som Engström hadde tilgang til, greide etterforskerne å knytte til kulene som drepte Olof Palme på Sveavägen i Stockholm 28. februar 1986.

Den aktuelle revolveren var eid av en nær venn av Engström og har vært til grundig analyse hos Nationellt forensiskt sentrum (NFC), det svenske politiets tekniske enhet der det jobber rundt 500 eksperter.

Revolveren ble prøveskutt med samme type ammunisjon som drepte Palme, men da kulene etterpå ble sammenlignet var konklusjonen at det fantes null likhet mellom dem.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: