Menu
Tiril Udnes Weng er i kjempeform om dagen. Foto: Heiko Junge / NTB

Pallplassen glapp med en hundredel for Udnes Weng: – Jeg er litt irritert

Tiril Udnes Weng ble nummer fire på verdenscupsprinten i langrenn i sveitsiske Davos lørdag. Hjemmehåpet Nadine Fähndrich vant.

Av NTB | 18.12.2022 10:11:49

Sport: Den sveitsiske vinneren er ingen hvem som helst i sprintsammenheng. Hun var også best av samtlige Beitostølen forrige helg.

– Det var gøy å vinne foran hjemmepublikummet mitt. I dag følte jeg meg litt sliten. Det er tøft å gå i høyden, sa Fähndrich.

Udnes Weng viste på sin side igjen at hun blir å regne med helt i toppen av internasjonalt kvinnelangrenn denne sesongen. Jessie Diggins tok annenplassen i Davos, mens svenske Johanna Hagström ble nummer tre.

– Jeg er litt irritert. Jeg kunne jo tatt tredjeplassen. Jeg åpnet opp for Johanna. Hadde jeg bare holdt meg i sporet. Det føltes så trått der, men det var kanskje meg, sa verdenscuplederen til Viaplay.

– Jeg gikk for seieren, og det skal jeg ta med meg. Det fikk briste eller bære. I dag bristet det ganske brutalt opp den siste bakken. Dermed havnet jeg utenfor pallen og er litt skuffet, sa Udnes Weng.

– I dag hadde jeg tenkt å vise dem at jeg kan vær best også, men det vil seg ikke helt. Jeg tror det kan gå en annen gang, fortsatte hun.

Ane Appelkvist Stenseth var Norges andre innslag i finalen i Davos. Hun ble nummer seks.

Den norske jenta var samtidig offensiv gjennom hele dagen.

(©NTB)

Flere nyheter: