Menu
Ragnhild Mowinckel i aksjon i traseen i Killington lørdag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB

Pallen glapp for Mowinckel i Killington – Gut-Behrami vant

Ragnhild Mowinckel (30) skuffet i andre omgang og måtte se pallplassen ryke i sesongens første verdenscuprenn i storslalåm. Lara Gut-Behrami gikk til topps.

Av NTB | 26.11.2022 19:56:51

Sport: Mowinckel tapte mye i toppen og var ute av pallkampen nesten med en gang. Hun endte 61 hundredels sekund bak Gut-Behrami og ble nummer seks. Mowinckel står med fire pallplasser i storslalåm i karrieren. Den siste kom i 2019.

Mowinckel hadde 38 hundredeler opp til Sara Hector etter 1. omgang. Gut-Behrami hadde tredje beste tid.

Igjen på toppen før det skulle avgjøres, etter et overraskende renn hvor flere kjørte seg opp mange plasser, sto Gut Behrami, Mowinckel og Hector. Felles for alle tre er at de har OL-medalje i storslalåm.

Gut-Behrami kjørte inn til ledelse før Mowinckel skuffet. Det samme gjorde Hector, som kjørte inn til 3.-plass, og da kunne sveitsiske Gut-Behrami juble for sin første seier i storslalåm i verdenscupen på seks år.

Italienske Marta Bassino ble nummer to.

Thea Stjernesund, som tok karrierebeste i slalåm i finske Levi sist uke, var nummer tolv etter første omgang. Hun så fornøyd ut etter målgang i omgang to. Hun kjørte seg opp til 10.-plass. Hun har 6.-plass som beste plassering i storslalåm.

Den amerikanske alpindronningen Mikaela Shiffrin skuffet stort på hjemmebane. Hun hadde ikke fått en svakere plassering enn sjuendeplass i storslalåm siden desember 2019. Lørdag ble det 13.-plass for henne.

Maria Therese Tviberg og Marte Monsen endte ikke blant de 30 beste i 1. omgang og gikk glipp av finaleomgangen. Mina Fürst Holtmann kjørte ut.

Søndag skal det kjøres slalåm i Killington.

(©NTB)

Flere nyheter: