Menu
Izzeldin Abuelaish på plass i høyesterett i Jerusalem. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Palestinsk far ber om rettferdighet etter å ha mistet tre døtre i israelsk angrep

En palestinsk lege går rettens vei for å få erstatning og en beklagelse etter at han mistet tre døtre og en niese i et israelsk angrep mot Gazastripen.

Av NTB | 15.11.2021 15:54:43

Kriminalitet og rettsvesen: Izzeldin Abuelaish har de siste 13 årene kjempet for rettferdighet etter at hjemmet hans ble truffet av en israelsk rakett i krigen mellom Hamas og Israel i januar 2009.

Angrepet tok livet av tre av døtrene hans, samt en niese. De ble 13, 15, 17 og 21 år gamle. Hans fjerde datter ble såret, men overlevde.

Israel begrunnet angrepet med at det var militante palestinere i området, mens Abuelaish mener det skyldtes en forferdelig feiltakelse.

I 2018 tapte han erstatningssøksmålet i en lavere rettsinstans, og mandag startet den sterkt forsinkede ankebehandlingen i høyesterett.

Etter tragedien flyttet han til Canada. Men da angrepet skjedde, var han en kjent lege og fredsaktivist som jobbet på et israelsk sykehus og var bosatt på Gazastripen.

Under krigen i 2009, som var den første av fire mellom Israel og Hamas, direkterapporterte han for israelske medier på flytende hebraisk fra Gazastripen.

Mandag var han på plass i rettssalen i Jerusalem.

– Jeg er kommet for å kjempe for sannheten og rettighetene til mine døtre, sa Abuelaish og la til at han håper domstolen ikke tar livet av døtrene en gang til.

Møtet i høyesterett ble mandag ettermiddag avsluttet uten at det ble tatt noen avgjørelse

Abuelaish krever at høyesterett gir militæret ordre om å komme med en offentlig beklagelse samt utbetale erstatning for livene som gikk tapt.

Da hjemmet hans ble truffet, direktesendte en israelsk TV-stasjon en telefonsamtale med Abuelaish, som gråtende ropte at han hadde mistet døtrene sine.

(©NTB)

Flere nyheter: