Menu
Kongresskandidaten Carl Paladino sier at han tok feil da han i et intervju i fjor sa at Adolf Hitler var en type leder vi trenger i dag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Paladino beklager Hitler-uttalelse

Republikaneren Carl Paladino beklager at han i et intervju i fjor sa at Adolf Hitler var en type leder vi trenger i dag.

Av NTB | 09.06.2022 22:30:58

Politikk: Det var andre gang denne uken at Paladino, som stiller som kandidat i kongressvalget for New York, måtte forklare seg om saken.

I et intervju med radiostasjonen WBEN i februar i fjor nevnte Paladino Hitler da han ble spurt av programlederen om hvordan man kunne vekke befolkningen og få folk med på endringer.

– Jeg tenkte her om dagen på at noen på radioen hadde nevnt Adolf Hitler og hvordan han vekket folkemengdene. Det er, antar jeg, den typen leder vi trenger i dag. Vi trenger noen inspirerende, sa han blant annet.

Etter at et opptak av radiosamtalen ble publisert Media Matters for America torsdag, sa Paladino at enhver implikasjon av at kommentarene hans betydde at han støttet Hitler ville være et nytt lavmål for mediene.

Han sa også at han tok feil da han i det hele tatt nevner nazilederen.

(©NTB)

Flere nyheter: