Menu
Manchester City'-manager Pep Guardiola var i lengre perioder frustrert i London. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Palace frustrerte serieleder City – gavepakke til Liverpool

Manchester City produserte et utall store sjanser, men måtte nøye seg med 0-0 og ett poeng i Premier League-møtet med Crystal Palace mandag.

Av NTB | 14.03.2022 23:10:10

Sport: Resultatet betyr at Liverpool kan krype helt opp i ryggen på serielederen med seier i hengekampen mot Martin Ødegaards Arsenal onsdag. Fire poeng skiller i øyeblikket topplagene i den engelske toppdivisjonen.

Crystal Palace har ikke tapt på fire ligakamper. Mannskapet til Patrick Vieira har for alvor fått fart på poengfangsten og er nå nummer elleve på tabellen. Nedrykksstriden har London-klubben for lengst lagt bak seg.

Mandag kunne det også blitt tre poeng til hjemmelaget, men det ville vært godt betalt i en kamp der Manchester City skapte flest store sjanser.

Kevin de Bruyne, Bernardo Silva, Riyad Mahrez og João Cancelo var alle farlig frempå for gjestene fra Manchester. Nærmest mål var Cancelo da han hamret ballen i stolpen bak Palace-keeper Vicente Guaita fra distanse.

I motsatt ende av banen var Michael Olise og Wilfried Zaha farlig frampå for Palace.

Etter pause fortsatte sjansesløseriet. Ti minutter var spilt da De Bruyne ble spilt alene med hjemmelagets keeper Guaita. Avslutningen som fulgte var god, men ballen slo i lengste stolpe og ut. Retur fikk Mahrez god klem på, men Guaita fikk en hånd på ballen og slo den over.

På tampen av oppgjøret svingte det fram og tilbake, med tilløp til sjanser begge veier. Mål ble det imidlertid ikke.

Dermed endte oppgjøret i London utrolig nok målløst.

Crystal Palace tok dermed poeng mot Manchester City for andre gang i ligaen denne sesongen. Det første oppgjøret lagene imellom endte med 2-0-seier til London-klubben.

De første 45 minuttene i London ble en sjansebonanza. Begge lag kom til flere fete måltilbud, uten å få uttelling.

Senere i omgangen fikk Jack Grealish en kjempesjanse til å fikse ledelse, men ballen gikk på feil side av stolpen.

(©NTB)