reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Pål Golberg gikk tidlig i front på 30 kilometer jaktstart i Trondheim søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Pål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom

Elendige ski gjorde at Ski Tour-seieren røk for Aleksandr Bolsjunov. Det utnyttet Pål Golberg med å vinne 30 kilometer jaktstart i Trondheim søndag.

Av NTB | 23.02.2020 14:46:54

Sport: Bolsjunov var klar favoritt til å sikre sammenlagtseieren og startet jaktstarten med 34 sekunders forsprang, men i snødrevet i Trondheim ble det tungt for russeren.

Etter bare 3,5 kilometer hadde Pål Golberg spist opp forspranget til russeren, og golingen så seg aldri tilbake. I ensom majestet sikret 29-åringen sammenlagtseieren og sin sjuende verdenscupseier i karrieren.

Bolsjunov ble til slutt nummer sju etter å havnet bak seks nordmenn. Simen Hegstad Krüger ble nummer to, mens Hans Christer Holund sikret tredjeplassen. Emil Iversen, Martin Løwstrøm Nyenget og Johannes Høsflot Klæbo endte på plassene bak.

– Dette er fiasko av det russiske smøreteamet! Det er en fadese, sa NRK-kommentator Fredrik Aukland underveis.

Bolsjunov var klart irritert etter målgang og kastet skiene i ren frustrasjon.

Klæbo, Krüger, Nyenget, Iversen og Holund stakk etter hvert ifra Bolsjunov og Krogh, men Golberg klarte å holde konkurrentene på avstand i Granåsen.

Seiersmarginen ble til slutt på 28,9 sekunder.

At seieren røk for Bolsjunov, var ikke akkurat tilfeldig. De russiske smørerne bommet totalt ved å smøre med klister, noe som gjorde det enkelte for de norske utøverne med rubbeski å gli forbi i nysnøen i Trondheim.

Halvveis ledet Golberg med et drøyt minutt ned til Bolsjunov, som hadde blitt tatt igjen av Johannes Høsflot Klæbo, Martin Løwstrøm Nyenget, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger og Finn Hågen Krogh.

(©NTB)

Flere nyheter: