Menu
Pål Golberg var sterkest på søndagens jaktstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund

Pål Golberg slo Aleksandr Bolsjunov på oppløpet og vant jaktstarten på andre etappe av Ski Tour i Östersund. Bak dem fulgte seks nordmenn.

Av NTB | 16.02.2020 14:46:43

Sport: Golberg var i kjempeform med god glid og sikret seieren på jaktstart rett foran Bolsjunov, som var ute etter å revansjere seg etter femteplassen på lørdagens intervallstart.

Russeren startet bak fire nordmenn, men en etter en ble Martin Johnsrud Sundby, Finn-Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe tatt igjen.

Men fem sekunder bak Bolsjunov startet Golberg, som virket sterk hele løpet gjennom. Mot slutten viste han styrke og vant søndagens jaktstart.

De fikk mer enn nok med å holde unna for Bolsjunov og fem andre nordmenn som jaktet bak, og på målingen ved 4,4 kilometer var alle samlet. Bolsjunov og sju nordmenn.

Drøye 20 sekunder senere på samme måling klokket fire nye russere inn sammen med franske Adrien Backscheider, men de klarte aldri å få kontakt.

Bolsjunov og nordmennene var samlet og holdt følge helt til det gjensto drøye tre kilometer av jaktstarten. Da stakk Golberg fra i front og splittet opp ledergruppen. Bare Bolsjunov og lørdagens vinner Røthe klarte å holde følge.

Rett før oppløpet stakk Golberg ifra Bolsjunov og vant med russeren halsende bak.

Trønderen klarte så vidt å bli friskmeldt til touren, men slet på intervallstarten som han måtte gå med en skinne på sine skadde finger.

Til søndagens jaktstart var skinnen av og Klæbo tok innpå de norske og Bolsjunov i front på starten av løpet. Til tross for den lovende starten klarte ikke Klæbo å holde opp tempoet og begynte å tape flere og flere sekunder utover i løpet.

Etappeseieren kunne han se langt etter og seier sammenlagt i Ski Tour begynner å se vanskelig ut, om han skulle fullføre.

Calle Halfvarsson har allerede valgt å stå av skitouren som er nytt for denne sesongen. Neste etappe er sprint på tirsdag i Åre, der avslutningen på 250 går i bratt motbakke.

Krüger startet kun to sekunder bak Røthe og de to gikk sammen i front fra starten av løpet.

Johannes Høsflot Klæbo startet hele 1,27 bak etter en skuffende start på Ski Tour lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: