Menu
Pål Golberg var sterkest på søndagens jaktstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pål Golberg spurtslo Bolsjunov i Östersund: – Må klype meg litt i armen

Pål Golberg slo Aleksandr Bolsjunov på oppløpet og vant jaktstarten på andre etappe av Ski Tour i Östersund. Bak dem fulgte seks nordmenn.

Av NTB | 16.02.2020 15:01:10

Sport: Golberg spurtslo russeren Alexander Bolsjunov på søndagens 15 kilometer jaktstart i klassisk stil og overtok ledelsen i sammendraget foran den neste etappen i Åre tirsdag.

– Jeg må klype meg litt i armen. Det har ikke vært i nærheten av det her i noen år, men det viser bare igjen at det ikke er så lang vei opp, sa Golberg.

For bare halvannet år siden slet han med kyssesyke og var inne på tanken om at skikarrieren kunne være over.

I en alder av 29 år har han derimot slått knallhardt tilbake og har sin beste sesong i skisporet noensinne.

– Ja. Det er ikke lett å forklare. Ut fra de siste årene er det ikke så rart at dette er min beste sesong, men jeg trodde i fjor at det skulle gå mer enn en sesong før jeg kunne kjempe med de beste. Det har gått fort, sa Golberg til NTB.

– Jeg har vært nede i en periode der utviklingen har vært ganske bratt. Derfor trodde jeg at veien tilbake skulle være lenger. Men det viser seg at det som skjer oppe i hodet er ganske viktig, og kanskje det aller viktigste. Det er det som skjer der som gjør at det går framover, konkluderte Golberg.

Han er helt klart i toppform. Det kan ligge an til noen fine dager for ham i dagene som følger.

– Det er en bra start. Det er tre konkurranser igjen som passer meg bra, men jeg er spent på den lange skøyteetappen fra Storlien til Meråker. Jeg har gått Skarverennet noen år uten voldsom suksess, og det er noe av det nærmeste du kommer. Men så har jeg ikke trent for å være i toppform i slutten av april heller, så kanskje det er litt annerledes.

– Du gikk kanskje din beste 15 kilometer i fri teknikk noensinne så sent som i går?

– Jo, da. Det kan hende at jeg kan bite meg fast.

Sprinten i Åre førstkommende tirsdag er bare 650 meter lang og avsluttes med 55 meter stigning opp en slalåmbakke.

– Vi vet ikke helt hva vi går til. Det blir spennende. Sprintene betyr ekstra mye siden det er en etappe mindre enn i Tour de ski, sa Golberg.

– Jeg kom fort opp uten å ta i mye, og jeg var egentlig urolig for at noen skulle dra til litt, men så var det til slutt jeg som gjorde det. Da skjønte jeg etter hvert at det gikk fort nok fordi det ikke var noen andre som ville bidra. De var slitne de også.

29-åringen jublet høyt da han passerte målstreken først.

Bak toeren Bolsjunov fulgte Martin Løwstrøm Nyenget. Løperen fra Lillehammer hadde beste etappetid.

Ytterligere fem nordmenn fulgte på plassene nærmest bak Nyenget.

Johannes Høsflot Klæbo avanserte til 25.-plass i sammendraget, men er helt hektet av teten som den svakest plasserte nordmannen.

Klæbo har 2.15 minutter opp til Golberg.

Til søndagens jaktstart var skinnen av, men etappeseieren kunne han altså se langt etter, og nå spørs det om han i det hele tatt har lyst til å fullføre touren.

Egentlig har han mest lyst til bare å avslutte sesongen.

– Jeg må prøve å ha fokus på først og fremst å komme meg til Trondheim og prøve å gå for en best mulig plassering på lørdag. Søndagen blir som det blir, og jeg kommer nok til å være langt bak i rekken der, sa han.

Han forteller om en periode med mye motgang.

Golberg gikk ut som åttendemann søndag, men tok ganske raskt igjen teten.

(©NTB)

Flere nyheter: