Menu
Lagkaptein Babar Azam har ført Pakistan til finale i Twenty20-VM i cricket tross en katastrofestart med tap i de to første kampene. Foto: Rick Rycroft, AP / NTB

Pakistan slo tilbake – klar for VM-finale i cricket tross katastrofestart

Pakistan tok den første finaleplassen i Twenty20-VM i cricket ved å slå New Zealand i semifinalen i Sydney. I finalen søndag venter India eller England.

Av NTB | 09.11.2022 16:51:14

Sport: Pakistan var på full fart ut av VM etter å ha tapt for India og Zimbabwe i sine to første kamper i turneringen. Laget slo tilbake med tre strake seirer mot Nederland, Sør-Afrika og Bangladesh, men ville vært utslått om det ikke var for Sør-Afrikas sjokktap for Nederland i siste runde.

I semifinalen scoret New Zealand 152 poeng på sine 20 overs (120 kast). Mohammed Rizwan og kaptein Babar Azam innledet jakten på det tallet, og med henholdsvis 57 og 53 poeng fikk de Pakistan på vinnersporet. Seieren ble sikret med fem kast igjen, da bare tre mann var ute.

– Laget spilte veldig bra i de tre siste kampene i gruppespillet, og de fulgte opp i dag. Jeg vil også takke publikum. Det føltes som om vi spilte på hjemmebane, sa Babar.

– Vi skal nyte øyeblikket, men vi vil vinne finalen også.

India og England møtes torsdag i den andre semifinalen i Adelaide. Finalen spilles i Melbourne.

(©NTB)

Flere nyheter: