Menu
Veier inn til Bannu ble stengt, og lokale tjenestemenn ba regjeringen i Kabul om å hjelpe med løslatelsen av gislene. Foto: Muhammad Hasib / AP / NTB

Pakistan: – Alle de 33 gisseltakerne og to spesialsoldater drept

Åtte politimenn er satt fri i Pakistan etter at de ble tatt som gisler av Taliban i helgen. Alle de 33 gisseltakerne er drept, oppgir landets forsvarsminister.

Av NTB | 20.12.2022 14:25:08

Kriminalitet og rettsvesen: I tillegg ble to spesialsoldater drept i aksjonen i byen Bannu, mens 10 til 15 soldater ble såret, opplyser Pakistans forsvarsminister Khawaja Muhammad Asif.

Gisseldramaet var tirsdag inne i sin tredje dag da fengslet ble stormet av en elitestyrke mens gisseltakerne hadde en diskusjon om hvordan de skulle behandle gislene.

De krevde fritt leide til Afghanistan i bytte mot gislene. Den afghanske grensen ligger drøyt 90 kilometer nordvest fra byen Bannu.

Kontorer og veier inn til byen ble stengt, og lokale skoler ble tirsdag beordret stengt i frykt for kidnappinger.

Siden Taliban tok makten i Afghanistan i fjor, har angrepene igjen tiltatt i Pakistan.

Natt til mandag stormet minst 50 Taliban-krigere en politistasjon i Wana. Også denne byen ligger nær den afghanske grensen. To politimenn ble drept, ifølge lokale myndigheter.

Gisseltakerne var Taliban-krigere som satt innesperret på politistasjonen, og som søndag greide å bryte seg ut og ta flere politimenn til fange.

Den pakistanske Taliban-bevegelsen, også kalt TTP, er en egen fløy av Taliban, men med samme strenge islamistiske ideologi som Taliban i Afghanistan. TTP etablerte seg i Pakistan i 2007. Gruppa sto bak en brutal voldsbølge før den nesten ble utryddet av regjeringssoldater i 2014.

(©NTB)

Flere nyheter: