reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det møtte opp 2.000 personer til en antirasistisk demonstrasjon i Göteborg søndag. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix

Pågripelser da politiet grep inn mot demonstranter i Göteborg

Politiet i Göteborg besluttet å avbryte en antirasistisk demonstrasjon fordi det møtte fram rundt 2.000 mennesker, noe som resulterte i bråk.

Av NTB | 07.06.2020 17:19:00

Krig og konflikter: Demonstrasjonen i Göteborg begynte klokka 14, og det var kun gitt tillatelse for 50 deltakere, men allerede en halvtime før hadde hundrevis av mennesker samlet seg på Heden i sentrum av byen.

Demonstrantene ble da delt opp i ulike grupper på 50 personer hver, og arrangørene delte ut munnbind. En knapp halvtime senere var det ankommet om lag 2.000 personer, og politiet besluttet at demonstrasjonen måtte avsluttes.

– De trenger seg på podiet der det holdes taler. De kan ikke opprettholde sosial distansering, og man har tatt beslutningen om å oppløse demonstrasjonen, sier talsperson Christer Fuxborg i politiet til nyhetsbyrået TT.

Da politiet grep inn, oppsto det tumulter i en nærliggende park, og minst seks politibusser er på stedet. Et ukjent antall personer er pågrepet.

Ifølge Fuxborg har det har blitt kastet flasker mot politiet, og demonstrasjoner har ødelagt brostein, men han har ikke sett noen kaste brosteinen.

– Vi hadde litt bråk, først mellom demonstranter, og da det roet seg, begynte de å gå løs på politibiler, sier politiets talsperson.

Demonstrasjonen er en del av Black lives matter-bevegelsen, som har arrangert protester i USA og en rekke andre land etter at afroamerikanske George Floyd døde som følge av politivold i Minneapolis.

(©NTB)

Flere nyheter: