Menu
FOTO: Privat

Ullvang til A-finale i OL-kvalifiseringen

Lars Magne Ullvang og Maria Virik er begge klare for A-finale i den europeiske OL-kvalifiseringen i padling i Ungarn. Det samme er Vold-brødrene i K2.

Av NTB | 12.05.2021 16:24:29

Sport: Ullvang var i aksjon på K1 1000 meter og tok tredjeplassen i sitt innledende heat onsdag. Han fulgte opp med å ta annenplassen i semifinalen bak italienske Andrea Schera.

– Lars Magne manglet litt. Han fikk kanskje litt for høye skuldre, sa landslagssjef Eirik Verås Larsen til NTB etter det innledende løpet.

I K1 500 meter for kvinner padlet Maria Virik inn til annenplassen i sitt heat, og i semifinalen sikret hun seg en plass i A-finalen ved å bli nummer tre. Hun var 4,37 sekunder bak den spanske vinneren i mål.

A-finalene går torsdag. De to beste i finalene torsdag går til OL.

Også Eivind og Amund Vold i K2 1000 meter er finaleklare etter at de ble nummer tre i sitt innledende heat. Kun vinneren av torsdagens finale får OL-plass.

Verken Harald Ivarsen eller Kristine Amundsen, begge i K1 200 meter, var i nærheten av å ta seg direkte videre til finalen verken gjennom innledende heat eller semifinale.

Det er en ny global OL-kvalifisering i Bernaul i Russland 20. mai. Dit reiser de norske båtene som ikke kvalifiserer seg torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: