Menu
Lars Magne Ullvang er klar for OL i Tokyo. Foto: Heiko Junge / NTB

Padleren Ullvang likevel klar for OL: – Det er et mirakel. Jeg kan ikke skjønne det

Padleren Lars Magne Ullvang er OL-klar. Franskmannen som slo ham i kvalifiseringen torsdag, hadde ikke lov til å stille, opplyser sportssjef Eirik Verås Larsen.

Av NTB | 14.05.2021 15:10:41

Sport: Guillaume Burger slo Ullvang med 28 hundredeler i kvalifiseringen i ungarske Szeged.

– De hadde ikke lov til å stille på distansen. Det ble ikke oppdaget før start, sier Verås Larsen til NTB omkring 20 minutter etter at Ullvang fikk den utrolige beskjeden.

Han opplyser at han har vært i kontakt med det internasjonale forbundet (ICF) som bekrefter at det er gjort en feil.

Larsen forteller om et følelsesladd øyeblikk med Ullvang på brygga i Ungarn etter han hadde vært i møte med ICF. Der er det verdenscup denne helgen.

– Det er et mirakel. Jeg kan ikke skjønne det. Jeg trodde han tullet. Det er helt surrealistisk. Jeg må bare si at Gud er god, sier Ullvang, som sier det har vært mange gledestårer den siste halvtimen.

OL-billetten endrer på hele opplegget for Ullvang, som nå slipper den globale kvalifiseringen i russiske Bernaul neste uke.

– Dette gjør at vi kan legge opp en litt annerledes plan og begynne med grunntrening igjen før vi bygger opp en ny formtopp, sier Larsen.

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye over det. Det er en lettelse å slippe å reise til Russland. Men det er helt sykt at jeg skal til Tokyo

Før jul ble Ullvang diagnostisert med uspesifisert polyartritt, og det har vært en svært tøff tid for 26-åringen.

– Det begynte i november. Jeg begynte å få en betennelse i ulike ledd. Først i tær, så ankel. Det er en form for leddgift. Det er perioder jeg har sett veldig mørkt på hele prosjektet. Men at det nå har gått – det er helt «gale», sier rogalendingen.

– Jeg møtte ham på brygga da han var ferdig med 500-meterforsøk her. Han knakk sammen. Vi knakk sammen. Det styrtregnet mens vi sto på brygga.

Med 69 dager igjen til lekene i Tokyo har ikke Ullvang selv helt rukket å se for seg hvordan løpet blir lagt opp fram mot konkurransene.

(©NTB)

Flere nyheter: