Menu
Mesut Özil har spilt sin siste kamp for Fenerbahçe og er klar for Istanbul Basaksehir. Her er han fra en VM-kvalifiseringskamp for Tyskland mot Norge på Ullevaal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Özil ferdig i Fenerbahçe – klar for byrivalen

Tidligere Arsenal-profil Mesut Özil har avsluttet kontrakten med den tyrkiske storklubben Fenerbahçe og skrevet under for bynaboen Istanbul Basaksehir.

Av NTB | 14.07.2022 16:21:00

Sport: Den tidligere tyske verdensmesteren har inngått en ettårskontrakt med opsjon på ytterligere en sesong, opplyser Istanbul Basaksehir. Nyheten kommer dagen etter at Özil og Fenerbahçe ble enige om å bryte samarbeidet to år før avtalen utløp.

Özil noterte seg for åtte nettkjenninger på 25 kamper sist sesong, men spilte ikke de siste månedene av serieinnspurten.

Tyskeren tilbrakte tre suksessfulle sesonger i Real Madrid fra 2010 til 2013, før han byttet beite til England og Arsenal. Der ble han en sentral skikkelse i Arsène Wengers lag fram til franskmannen ga seg som sjef i 2018.

Özils siste 2,5 sesonger i London var preget av en del utenomsportslig bråk, og det bidro til at han forlot England til fordel for Tyrkia og Fenerbahçe i januar 2021.

33-åringen spilte 92 kamper for Tyskland mellom 2009 og 2018. I denne perioden var han med å ta ett VM-gull (2014) og én VM-bronse (2010).

(©NTB)

Flere nyheter: