Menu
Falske pilleesker med anklager mot Purdue Pharma ble stilt ut under en demonstrasjon utenfor tinghuset der selskapet søkte om konkursbeskyttelse i august 2021. Arkivfoto: Seth Wenig / AP / NTB

OxyContin-produsent Purdue Pharma inngår nytt forlik

Legemiddelgiganten Purdue Pharma har inngått et nytt forlik i forbindelse med opioid-epidemien i USA, etter at det forrige ble underkjent i desember.

Av NTB | 03.03.2022 18:26:54

Kriminalitet og rettsvesen: I det nye forliket er Purdue Pharma og Sackler-familien, som eier selskapet, forpliktet til å skaffe til veie over 10 milliarder dollar.

Pengene går hovedsakelig til lokale myndigheter på fylkes- og delstatsnivå, samt til et fond som skal deles av de om lag 149.000 menneskene som har fremmet krav mot legemiddelgiganten.

Avtalen inneholder også en formell unnskyldning fra Sackler-familien for deres rolle i opioid-epidemien, som har herjet i USA i flere tiår og kostet flere enn 500.000 mennesker livet.

Sackler-familien blir også skjermet mot sivile søksmål gjennom forliket, men kan fortsatt straffeforfølges.

Purdue Pharma har ved to anledninger tidligere erkjent straffskyld for anklager om kriminelle forhold knyttet til forretningspraksisen rundt OxyContin.

(©NTB)

Flere nyheter: