reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Koronavaksinen til AstraZeneca og Oxford-universitetet kan være klar til bruk i Storbritannia kort tid etter jul. Illustrasjonsfoto: John Cairns / University of Oxford via AP / NTB

Oxford-vaksine til vurdering i Storbritannia

Astra Zeneca og Oxford-universitetets koronavaksine er til vurdering av legemiddeltilsynet i Storbritannia, bekrefter helseminister Matt Hancock onsdag.

Av NTB | 23.12.2020 16:53:15

Medisin og helse: All informasjon om vaksinen er overlevert til myndighetene som er ansvarlig for regulering av legemidler (MHRA), sier Hancock på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Dersom de godkjenner den nye vaksinen, vil det sette fart på vaksineringen i Storbritannia. Ikke bare har landet da vaksiner fra to produsenter, men Astra Zenecas vaksine er lettere å distribuere.

Tidligere onsdag sa Oxford-professor John Bell at det er ventet at vaksinen deres godkjennes i Storbritannia kort tid etter jul.

Oxford-professoren sa til BBC Radio 4 at han ikke har noen tvil om at dataene ser bedre ut enn noen gang, og at han forventer nyheter innen kort tid, ifølge The Guardian.

– Jeg tviler på at vi rekker det til jul nå, men rett etter jul, forventer jeg, sa Bell om godkjenningen.

(©NTB)

Flere nyheter: