Menu
Toppidrettssjef Tore Øvrebø holder et oppsummerende pressetreff under vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Øvrebøs drømmegraf fra OL: – Eventyrlige tall

Toppidrettssjef Tore Øvrebø avsluttet OL med gull og bronse og 37 medaljer totalt. Den hjemmelagde grafen har mange høye topper.

Av NTB | 20.02.2022 09:17:12

Sport: Søndag møtte han pressen på pressesenteret like ved podiet Therese Johaug satt kun få minutter tidligere. Johaug tok gullet på tremila, og alpinlaget fikk bronse i lagkonkurransen tidligere på dagen. Gullrekorden med 16 seirer var et faktum.

Øvrebø kunne stolt vise fram hvordan alle medaljene til Norge har kommet i Kina, med presseattaché Halvor Leas hjemmesnekrede graf.

– I mangel av overhead blir det papir. Der har du Norges medaljesyklus, sa Øvrebø.

Medaljene har kommet jevnt og trutt i mesterskapet med to dager den siste uken hvor det har kommet fem begge dager. Det var tirsdag og fredag. I Pyeongchang-lekene for fire år siden var det én dag med seks medaljer. I 2018 ble medaljerekorden satt med 39, to flere enn i Kina.

– Det er eventyrlige tall, slo han fast.

– Valentines Day. Da satte alle på telefonen og skulle sende blomster hjem og klarte ikke å holde fokus, fleipet Øvrebø.

– Det var noen øvelser som ble flyttet òg, la han riktignok til.

Det var kun én medaljeøvelse for Norge den dagen: laghopp. Da ble det 4.-plass for Lindvik og co. med kun 0,8 poeng opp til Tyskland på bronseplass.

– Alle idrettene som har vært med fra Norge, har tatt medalje. Det har vi aldri opplevd før. Det sier noe om bredden i satsingen at flere klarer å prestere på et olympisk nivå, sa han.

Øvrebø ble toppidrettssjef i september 2013 da han etterfulgte Jarle Aambø. Han har siden det ledet den norske troppen i fem OL. Han debuterte i Sotsji 2014. Siden har troppene hans sikret 102 medaljer i vinter-OL.

Det var kun én dag i løpet av lekene at Norge ikke tok medalje: mandag 14. februar. Det hadde toppidrettssjefen en naturlig forklaring på.

I sin oppsummering gledet han seg også over spredningen av de norske medaljene.

(©NTB)

Flere nyheter: