Menu
Toppidrettssjef Tore Øvrebø møtte pressen torsdag og hadde sitt å si om OL-arrangørens håndtering av helseopplysninger. Foto: Heiko Junge / NTB

Øvrebø fortviler over OL-arrangøren: – Helt Texas

Toppidrettssjef Tore Øvrebø langer ut mot OL-arrangøren over behandlingen av utøvernes helseopplysninger rundt koronasituasjonen.

Av NTB | 03.02.2022 08:20:47

medisin og helse: Øvrebø startet sin pressekonferanse i OL-landsbyen med å snakke om forberedelsene til lekene, om flotte løyper og å takke norsk idrett for innsatsen. Deretter kom han med et langt hjertesukk:

– Det som ikke er bra: Det er kommunikasjonen vedrørende alt som har med korona å gjøre. Det er helt Texas, sa toppidrettssjefen.

– Vi har opplevd at veldig perifere medlemmer av delegasjonen får tilsendt helseopplysninger på epost. Vi har opplevd at det har kommet SMS fra journalister før vi har fått informasjon. Det er vi ganske kritiske til, sa han.

Øvrebø opplyser det går «en kule varmt» i de daglige møtene med andre lands idrettssjefer og arrangøren.

Også hotelldirektøren der Øvrebø holder til, har fått fatt på opplysninger om norske utøvere før de medisinsk ansvarlige i OL-troppen.

– Han er kul, han, men han skulle ikke hatt de opplysningene, lo Øvrebø.

– Kanskje de ikke har hørt om GDPR? spurte han.

– Jeg synes ikke det er greit.

– Vi har en praksis på det i landet vi kommer fra som er ganske lik overalt. Alle har respekt for dette, men her kjenner vi at det ikke blir imøtekommet.

– Vi støtter opp om alle protester rundt disse tingene, sa Øvrebø, som påpekte oppgitt at ingenting tyder på at det kommer til å endre seg.

Kombinerttrioen Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Espen Bjørnstad er definert som nærkontakter av Estlands koronasmittede utøver Kristjan Ilves, og Øvrebø uttalte at han trodde opplysninger hadde vært på avveie i det tilfellet.

(©NTB)

Flere nyheter: