Menu
Suzann Pettersen ble overveldet da hun ble tildelt hedersprisen under årets Idrettsgalla. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Overveldet «Tutta» fikk hedersprisen

Suzann Pettersen trodde hun var invitert til Idrettsgallaen for å dele ut pris. Selv reiste hun hjem med den høythengende hedersprisen.

Av NTB | 04.01.2020 22:54:43

Sport: – Nå ble jeg tatt på senga. Dette hadde jeg aldri drømt om, sa den tidligere golfstjernen fra scenen.

– Hedersprisen betyr mer enn alle prisene jeg har fått på Idrettsgallaen tidligere, og mer enn alt jeg har vunnet.

Grimasene hun skar da statsminister Erna Solberg leste fra juryens begrunnelse, og det ble stadig klarere hvem det dreide seg om, viste at hun ikke hadde ventet å bli hedret på den måten.

– Vinneren er respektert og beundret av et stort idrettspublikum både nasjonalt og internasjonalt. Hun har vært banebrytende og en sterk profil i en idrett med sterkt internasjonalt nivå. Hun er eneste norske som har nådd verdenstoppen, og hun ble værende der i nærmere 20 år, leste statsministeren.

Til sist var det ingen vei utenom navnet Suzann Pettersen.

– Jeg er stolt av å være norsk og av å ha fått drive med det jeg elsker. Jeg kommer fra en familie med sunne verdier og har fått god støtte, sa «Tutta», som i september la opp tvert etter å ha avgjort Solheim Cup for Europa. Nå er det familieliv som gjelder for småbarnsmoren.

Hun henvendte seg til Kjetil André Aamodt i salen da hun skulle snakke om sine forbilder.

– Jeg har hatt enormt store forbilder blant norske utøvere. Kjetil Andre, du var en bauta da jeg vokste opp og skrudde på TV. Hele generasjonen du drev idrett med inspirerte meg til å se høyere og sette meg høye mål, sa hun.

– Jeg er heldig som fikk drive med verdens beste idrett i nesten to tiår, men nå er det utrolig deilig endelig å ha flyttet hjem og kunne være i Norge, som jeg elsker over alt på jord: Marka, sjøen, menneskene, sa hun og takket hele familien.

– Etter at jeg fikk barn måtte egoet settes til side, og det føles helt riktig.

Hun delte bord med Viktor Hovland under gallaen og sa at hun gleder seg til å følge med på Norges nye golfstjerne i årene som kommer.

Suzann Pettersen er tre ganger kåret til årets utøver under Idrettsgallaen. Lørdag delte hun ut pris som årets utøver til Karsten Warholm før hun selv måtte fram for å få pris.

(©NTB)

Flere nyheter: