Menu
HR-direktør Helga Stautland Onarheim. Foto: Eirik Dankel, Helse Fonna.

Overveldet over responsen

Over 30 helsearbeidere har meldt seg etter at Helse Fonna dro ut og bad om hjelp fra studenter og pensjonister torsdag ettermiddag.

Av Egil M Solberg | 03.12.2021 14:09:40

Koronapandemi: Helseforetaket har mottatt søknader eller blitt oppringt fra veldig mange.

– Takk til alle som har meldt seg på. Vi kontakter nå de som har den kompetansen eller erfaringen som klinikkene trenger. Men det er plass til enda flere, sier personaldirektør Helga Stautland Onarheim i Helse Fonna.

Torsdag ettermiddag gikk bedriften ut og ba helsepersonell melde seg til tjeneste.

Høyt sykefravær og svært mange pasienter gjør at sykehusene i Helse Fonna har utfordringer med å fylle opp på vaktlistene.

Selskapet har vært i gul beredskap siden 10. november, og det meste har vært planlagt behandling er nå utsatt, slik at man skal kunne gi hjelp til de pasientene som trenger det det meste.

Allerede fredag ​​morgen hadde over 30 personer meldt interesse, både helsepersonell, assistenter, sykepleiere, spesialsykepleiestudenter og medisinstudenter.

– Vi er overveldet over responsen. Vi har allerede mange pensjonister som gjør en stor innsats hos oss, men gjerne vil ha enda flere, sier hun.

Som følge av koronapandemien er det i dag en unntaksregel som gjør det mulig for pensjonist helsepersonell å komme tilbake i arbeid uten at pensjonen reduseres. Denne unntaksregelen er forlenget til 1. juli 2022, forteller personaldirektøren.

Flere nyheter: