Menu
Rosenborg knuste Røa i Toppserien lørdag. Her fra en kamp tidligere i sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB.

Overtidsmål sikret VIF-poeng i derbyet: – En jævlig dårlig dag

Et overtidsmål ble avgjørende da Vålerenga fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen mot erkerival LSK Kvinner i Toppserien lørdag. Rosenborg knuste Røa 5-0.

Av NTB | 06.08.2022 19:10:43

Sport: Amanda Johnsson Haahr scoret rivalkampens første mål etter en snau halvtime. Hun kom først på ballen fra Signe Holt Andersens innlegg og pirket ballen i lengste hjørne. Med et kvarter igjen fikk Elise Thorsnes en stor mulighet til å utligne, men etter å ha rundet LSK-keeper Moa Edrud gikk avslutningen i stolpen fra skrå vinkel.

Likevel skulle de kongeblå få med seg ett poeng på hjemmebane. Innbytter Mari Nyhagen ble felt av Ingrid Marie Spord på overtid, og Thorsnes var sikker fra straffemerket. Dermed endte det uavgjort.

– Jeg var nervøs. Det var siste minutt, og sjansen til å berge ett poeng på en jævlig dårlig dag. Det ser ut som vi er litt i feriemodus og langt unna den prestasjonen vi vil stå for. Vi må på jobb og rette opp på det som var feil, sa Thorsnes til NRK etter kampen.

LSK Kvinner kunne med seier melde seg på i kampen om sluttspillsplass, men på tampen røk to viktige poeng. De har fire poeng opp til Stabæk med én kamp til gode, men flere lag rundt jakter også bæringene.

– Akkurat nå er jeg utrolig skuffet. Vi har jobbet veldig hardt for å stå sammen som et lag. Selvfølgelig har vi lyst på fjerdeplassen, og vi visste at skulle vi få til det så måtte vi ha tre poeng i kampene som var igjen, sa LSK Kvinner-kaptein Emilie Woldvik.

Seieren gjør at Rosenborg har to poeng opp til serieleder Brann før de to siste kampene foran sluttspillet. En annenplass i grunnserien vil gi RBK fire poeng inn i sluttspillet.

Fjerdeplasserte Stabæk kjemper om å komme seg til sluttspillet, men de fikk seg en liten knekk lørdag. Tonje Pedersens mål like før pause sikret Kolbotn-seier, og gjør samtidig at Kolbotn har tre poeng opp til Stabæks 23 over streken. Mellom der er Lyn på 22.

Vålerenga er sikret sluttspill, men kunne med seier lørdag klatre opp i ryggen på RBK om annenplassen i grunnserien. Uavgjortresultatet gjør at de har fem poeng opp til RBK med én kamp til gode.

Cesilie Andreassen sendte RBK i ledelsen etter fem minutter, før Kristine Minde doblet seks minutter senere. Det sto seg til i annen omgang da Anna Jøsendal la på til 3-0 etter en drøy time. Andreassen scoret sitt andre i det 72. minutt, mens Selma Sól Magnúsdóttir også noterte seg for en scoring tre minutter senere.

Vinneren får med seg seks, mens tredjeplassen tar med seg to poeng. Fjerdeplassen får ingen poeng med seg inn i sluttspillet. Røa på sin side skal spille kvalifisering om å holde seg i Toppserien. De ligger sist med to poeng bak Avaldsnes med sju.

(©NTB)