Menu
Martin Lefebvre jubler etter å ha sendte Stavanger Oilers i ledelsen mot Storhamar tirsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Overtallsmål strammet Stavanger Oilers’ finalegrep

Stavanger Oilers doblet forspranget i jakten på NM-pokalen i ishockey. Tirsdag ble Steven Whitney matchvinner i 2-1-seieren borte mot Storhamar.

Av NTB | 20.04.2022 21:34:35

Sport: Amerikaneren løftet pucken opp i krysset med under sju minutter igjen av ordinær tid. Vinnermålet kom da Oilers hadde fordel av å være i overtall. Det var deres første seier i Hamar på to år.

Dermed fulgte rogalendingene opp mandagens 6-0-nedsabling av et redusert Storhamar-lag. Lagene møtes på nytt i Stavanger fredag i en serie som spilles best av sju kamper.

Oilers tok ledelsen fem minutter ut i 2. periode. Da dunket Martin Lefebvre til på en puck fra Whitney. Baklengsmålet var et tungt slag for et godtgående Storhamar-lag etter hvilen.

– Han har flere kampvinnende redninger og redder oss gang på gang. Han er helt unik, sa Daniel Rokseth til TV 2 i et pauseintervju.

Holm greide derimot ikke å stoppe Storhamar-kaptein Patrick Thoresen tidlig i tredje periode. På en backhandavslutning gjorde han 1-1.

– Det er tøft når de får så mange overtall. Vi har hatt to overtallsspill på to kamper. Jeg synes det er skuffende at det blir avgjørende, sa Nicholls.

Etter kampslutt brøt det ut slåsskampscener på isen. Thoresen og gjestenes Tommy Kristiansen pådro seg hver sin matchstraff for tumultene.

Storhamar ble norgesmester senest i 2018, mens Stavanger Oilers sist løftet pokalen året før. Sluttspillet ble avlyst i både 2020 og 2021 som følge av koronapandemien.

Vertene mistet initiativet en stund etter Oilers-scoringen, men hentet seg inn igjen og satte Henrik Holm i bortelagets mål på store prøver.

Det ga et skikkelig stemningsløft i hallen, men Oilers var nådeløse da de fikk overtall på tampen. Utvisningen til Storhamar-stjernen Josh Nicholls for interference ga dem muligheten.

(©NTB)