Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Oversmitte er ikke realistisk

– Oversmitte av DNA er ikke realistisk. Det sa konstituert statsadvokat Thale Thomseth under rettsaken mot 52-åringen i Birgitte-saken mandag.

Av Egil M Solberg | 07.11.2022 12:18:25

Birgitte-saken: Forsvarerne hevder at DNA-et til tiltalte kan ha smittet på Birgitte Tengs i andre situasjoner enn drapshandlingen. Aktoratet mener oversmitte ikke er realistisk, skriver Aftenbladet.

DNA-funnet på strømpebuksen til Birgitte Tengs er det sentrale beviset i saken.

Forsvarerne til den 52 år gamle tiltalte Karmøy-mannen vil under den åtte uker lange rettssaken forsøke å så mest mulig tvil om DNA-beviset.

De vil hevde at det ikke er bevis for at tiltaltes Y-kromosom havnet på strømpebuksen under selve drapshandlingen, men at det kan ha havnet der før eller etter drapet, for eksempel ved såkalt oversmitte, skriver avisa.

– Oversmitte er ikke realistisk. Det vil bli en omfattende vitneførsel rundt DNA-beviset i retten, og både internasjonale og nasjonale DNA-eksperter vil vitne, sier Thomseth ifølge avisa.

Påtalemyndigheten mener at Y-kromosomet ble avsatt på strømpebuksen i forbindelse med en voldelig handling – drapet på Birgitte Tengs – fordi det er funnet i en blodflekk.

Flere nyheter: