Menu
Nikola Karabatic (til venstre) i prat med Sander Sagosen under EM i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Overraskende VM-utvikling: Karabatic på vei for Frankrike

Frankrike henter inn storstjernen Nikola Karabatic til VM-troppen lørdag. Han skal testet søndag da laget har spillefri.

Av NTB | 12.01.2019 07:04:43

Sport: Tittelforsvarer Frankrike slet i sin første kamp og slo Brasil 24–22 etter en jevn kamp. I garderoben etter seieren fikk den franske troppen beskjed om at lagets store gigant og leder snart kommer til basen i Berlin.

Det melder flere franske medier.

Norge kan ikke møte Frankrike før en eventuell semifinale. Det franske laget har slått Norge i de tre siste mesterskapskampene.

Den 1,96 meter høye bakspilleren var ikke i den franske troppen på 17 spillere, men ble for sikkerhets skyld skrevet inn i 28-mannstroppen. Landslagssjef Didier Dinart kan gjøre tre endringer i mannskapet sitt under mesterskapet i Danmark og Tyskland.

– Hvis det viser seg at han kan spille, ville det vært en skam om vi ikke hadde skrevet ham inn på listen over 28 navn, sier den franske landslagssjefen Dinart.

Karabatic ble operert i foten i oktober, og det var en god stund klart at han skulle få hvile kroppen og ikke spille mesterskapet.

Dette vil være hans åttende VM. Karabatic er sett på som tidenes klart beste håndballspiller på herresiden.

I hans skadefravær har Sander Sagosen tatt over sjefsrollen i Paris St. Germain.

(©NTB)

Flere nyheter: