Menu
Casper Ruud er ute av Madrid Open. Her under forrige ukes ATP-turnering i München. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Overraskende Ruud-tap for Lajovic i Madrid

Casper Ruud måtte si takk for seg allerede etter 2. runde i ATP1000-turneringen i Madrid. Det ble 1-2 i sett for serbiske Dusan Lajovic.

Av NTB | 04.05.2022 15:15:50

Sport: Serberen Lajovic kom fra en tøff tresetter i 1. runde, men 31-åringen var uvanlig frisk innledningsvis i onsdagens duell.

Selv om Ruud vant det første servesettet sitt blankt, fikk serberen sjansen til å bryte tre ganger i det neste. Han klarte det på det tredje forsøket og tok ledelsen 2-1 i det første settet. Lajovic servet godt og gikk opp til 3-1, men nordmannen slo kraftig tilbake brøt tilbake til 3-3. Det ble ikke flere brudd, og settet ble avgjort i tiebreak.

– Det kunne vippet begge veier, men dette er en bra kamp av Lajovic. Han server bra, og Casper har litt problemer med å lese den, slo Discoverys Øivind Sørvald fast etter det første settet.

Den 23 år gamle nordmannen fikk en bedre start på annetsettet og brøt til 2-1 og 4-1. Han kunne relativt enkelt serve hjem settet til 6-2.

I det tredje settet fulgte spillerne hverandre fram til 4-4. Ruud hadde ingen problemer med å holde sine server. Men på stillingen 5-4 til Lajovic fikk plutselig nordmannen problemer og gjorde enkle feil som motstanderen utnyttet. Dermed vant serberen 6-4 i det avgjørende settet.

Kampen var over på to timer og 18 minutter.

– En del unødvendige feil. Han må jobbe en del fram til Roma for å rette på en del ting, sa Sørvald, som også jobber med analyse for Ruud, etter kampen.

– Det var ikke lett, og en flott kamp av meg etter tre tap mot ham, sa Lajovic etter den overraskende seieren.

I fjor tok Ruud virkelig steget inn i verdenseliten da han slo ut jevngamle Stefanos Tsitsipas i 4. runde og tok seg helt semifinalen i Madrid-turneringen. Der ble det stopp mot Matteo Berrettini. Nordmannen hadde 360 ATP-poeng å forsvare, og han fikk nå bare med seg 10 poeng. Han vil trolig falle et par plasseringer på neste ranking, fra sjuende- til niendeplass.

Neste turnering for Ruud er grusturneringen i Roma, som starter neste uke. Grand Slam-turneringen Roland-Garros spilles senere i måneden.

Ruud avverget et par settballer før han selv fikk muligheten til å ta settet. Et par dårlige baller gjorde at serberen kunne ta hjem settet med 9-7.

Ruud har slått Lajovic de tre tidligere gangene de har møttes, sist i ATP-cupen i Sydney i januar. Det var derimot en litt bedre utgave av serberen han møtte denne gangen.

(©NTB)

Flere nyheter: